KARS / AKYAKA - Merkez Ortaokulu

Merkez Ortaokulu

Esenyayla Sokak Tepe Mahallesi Merkez/Akyaka
Vizyon
1-Hayatımızı güzelleştirmeye okulumuzdan başlamak. 2-Her yıl LGS´deki başarı oranımızı artırmak, liselere daha kaliteli öğrenciler sunmak
Misyon
1.Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasa´da ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ;İnsan haklarına ve Anayasa´nın başlangıcındaki temel ilkelerine dayanan demokratik , laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek. 2. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların , kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak.
Ders Başlama: 08.30 Ders Bitiş : 15.30
Kaloriferli
Yerleşim Yeri
İlçemiz merkezine bağlı 3 mahalle olup, 2011 yılı verilerine göre ilçemizin toplam nüfusu 2219 dür.İlçemize bağlı bulunan 27 köyün ise toplam nüfusu 9.920 dir.Bunların toplamları alındığında ise ilçe genelinin nüfusu 12.139 dür. İlçemizin toprak ve nüfus bakımından en büyük köyleri ilçenin doğusunda bulunan ve ilçeye 2 km. uzaklığı bulunan Demirkent köyü ile ,ilçenin kuzey doğusunda bulunan ilçeye yaklaşık 3 km. uzaklığı bulunan Esenyayla köyleridir.
Okulumuz ilçe merkezindedir. Kars´a uzaklığı 57 Km´dir